itt van mostVálasztás 2014

Választás 2014


Szerző: DusnokPH
2014. február. 12.

Tájékoztató adatok az országgyűlési képviselőválasztás dusnoki eredményeiről. A Helyi Választási Iroda közleményét itt megtekintheti.A 2013. évi XXXVI. törvény (Ve.) 143. §-a alapján "A szavazóhelyiséget magában foglaló épületnek a szavazóhelyiség megközelítését szolgáló bejáratától számított 150 méteres távolságon belül - közterületen - választási kampánytevékenység a szavazás napján nem folytatható."

A dusnoki szavazóhelyiségek 150 méteres körzethatárait itt megtekintheti.Tisztelt Választópolgárok!

A 2014. április 6-i választással kapcsolatban tájékoztatom Önöket, hogy csak az szavazhat, aki személyazonosságát és lakcímét vagy személyi számát érvényes okmány felmutatásával igazolja.

Azonosításra alkalmas okmányok:
- régi típusú, könyvecske formájú személyazonosító igazolvány, vagy
- kártya formátumú (akár ideiglenes) személyazonosító igazolvány és lakcímkártya, vagy
- vezetői engedély és lakcímkártya, vagy
- útlevél (akár ideiglenes is) és lakcímkártya.

A lakcímkártyával egyenértékű a lakcímbejelentésről szóló átvételi elismervény is, illetve lakcímkártya helyett a személyi azonosító jelről szóló hatósági bizonyítvány vagy igazolás is elfogadható.

Ha Ön vasárnap nem tudja a fentieknek megfelelően igazolni magát, a Szavazatszámláló Bizottság nem engedheti, hogy szavazzon. Ebben az esetben választójogát csak akkor tudja gyakorolni, ha 19 óráig valamely érvényes okmányával együtt tér vissza a szavazóhelyiségbe.

Kérem fentiek szíves tudomásul vételét.

Dusnok, 2014. április 2.

Dr. Bajai Bernadett
HVI VezetőA Helyi Választási Iroda közleménye a Szavazatszámláló Bizottságok összetételéről ide kattintva letölthető.
A helyi választási iroda vezetője határozatban kijelölte a 2014. évi választás szavazóköreit. Az erről készült határozatot valamint a szavazóköröket a mellékletek közül letöltheti.

CsatolmányMéret
Választókörök.pdf188.1 KB

Keresés