itt van mostDusenici Malisani és Vir

Dusenici Malisani és Vir


Szerző: Kiss Attila
2011. február. 07.

Dusenici Malisani
A Dusenici Gyermek Tánccsoport 2009 szeptemberében alakult óvodás és alsó tagozatos gyerekekből. A 15 fős táncos csoport szorgalmasan jár el hetente megtartott próbáikra. Repertoárjukon horvát gyermektáncok, játékok szerepelnek. Mindig nagy lelkesedéssel lépnek közönség elé. Megalakulásuk óta több helyi községi és egyéb rendezvényen mutathatták meg tánc és énektudásukat.

Dusenici Vir
A 2009-ben megalakult délszláv Dusenici Ifjúsági Tánccsoport (azaz Vir) műsorán jelenleg bunyevác, és baranyai táncok szerepelnek. Tagjai 12 és 20 év közötti fiatalok, akik közel 15 fős csoportot alkotnak, gyerekkori barátokból és a Remenica Ifjúsági Tánccsoport oszlopos tagjaiból verbuválódtak.
Rendszeres résztvevői a helyi rendezvényeknek, báloknak, mint például a minden évben megrendezésre kerülő Rác Prelo, Rác Pünkösd, Szüreti mulatság, stb. Ismerik a helyi rác hagyományokat, néhányan beszélik a rác illetve horvát nyelvet, és a környékbeli délszláv bálok és rendezvények rendszeres hangulatfelelősei is. Természetesen szívesen tesznek eleget a vidéki, illetve külföldi meghívásoknak.

Elérhetőségek
Vezetője:
Székhely: 6353 Dusnok Köztársaság u. 2.
Alalpítás éve: 2009
Tel.:
E-mail:

 

Vissza az előző oldalra

Keresés